‘A provincia que sabe’, a campaña coa que presumimos da nosa riqueza gastronómica e turística

a provincia que sabe
[siteorigin_widget class=\”SiteOrigin_Widget_Image_Widget\”][/siteorigin_widget]

‘A provincia que sabe’ é o nome da campaña coa que a Deputación da Coruña promove a zona como un destino que ofrece calidade na súa gastronomía, pero tamén nas súas paisaxes, cultura, patrimonio, historia… “É o paraugas que nos permite levar os saberes e sabores dos diferentes axentes gastronómicos a tódolos eventos de relevancia nacionais e internacionais, investindo importantes recursos na súa promoción”, sinala o vicepresidente do organismo e deputado de turismo, Xosé Regueira.

E é que ‘A provincia que sabe’ viaxa, da man da entidade provincial, a citas turísticas e gastronómicas de referencia nacional e internacional como Gastronómic Fórum Barcelona, Madrid Fusión, Fitur, Biocultura ou Galicia Fórum Gastronómico, entre moitas outras. E faino cos seus produtores locais e pemes, chefs e asociacións e entidades que a representan á perfección como principais protagonistas. Produtores e pemes que contan coa mellor materia prima; cociñeiros de primeiro nivel que imparten ‘showcookings’ con eses produtos; e asociacións e entidades que velan pola profesionalización dos diferentes destinos turísticos, e tamén pola súa promoción e posta en valor.

Produtores como La Despensa d`Lujo, que abastece a cociña dos mellores restaurantes de todo o estado (El Celler de Can Roca, Diverxo ou Restaurante Gaytán, entre moitos outros) ou o queixo Galmesán, premiado nos World Cheese Awards, e outros como Costumes Empanadas de Galicia; Choiva Viños; Vermús Lodeiros; Maruxas de Nata; A Conserveira; Cafés Aruba; San Isidro Bakery; Algas Mar de Ardora; Cafés Lúa ou Bonilla á vista coas súas emblemáticas patacas fritas son algúns dos moitos que acompañan á Deputación promocionando a provincia nas diferentes feiras.

No mapa internacional

‘A provincia que sabe’ é o fío condutor de todo un sector agroalimentario e turístico que sitúa a provincia no mapa internacional do turismo, baixo o amparo institucional da Deputación da Coruña, que pon en marcha iniciativas propias, e tamén participa apoiando moitas outras para impulsar esta marca que é sinónimo de excelencia e sustentabilidade económica, social e ambiental.

“A enogastronomía pode significar unha oportunidade turística comprometida co territorio e a súa conservación, coa promoción da diversidade histórica e cultural, coa loita contra a homoxenización cultural e a turistificación e sobre todo coa procura dun turismo máis consciente, no que pese máis a calidade que a cantidade e no que se xeren oportunidades para recuperar o pulso social e económico, sobre todo no medio rural. Con ese obxectivo traballamos, e nel cremos”, explica o deputado Xosé Regueira.

A entidade provincial promociona o bo facer de produtores locais que traballan a materia prima con respecto e devoción, e tamén o dos e as chefs da provincia que xuntan innovación e respecto pola contorna para ofrecer pratos de máximo nivel. Procedentes dos oito xeodestinos da provincia (Ferrolterra, As Mariñas, Muros-Noia, Costa da Morte, Terras de Santiago, Terras da Comarca de Ordes, Ulla – Tambre – Mandeo e Barbanza), todos eles acompañan á Deputación levando os seus produtos e as súas receitas a diferentes feiras de todo o territorio estatal.

\"\"

Diversidade e excelencia gastronómica

Falar da Coruña é falar de diversidade: é o lugar no que podemos atopar destinos urbanos cunha ampla oferta cultural e de lecer e, a menos de vinte minutos de distancia, refuxios en plena natureza para desconectar e perdernos. E esta diversidade trasládase tamén á súa cociña porque, sobre todo, A Coruña é o territorio da excelencia gastronómica. Produtos de calidade, de quilómetro cero, que foron cultivados, criados, colleitados, pescados e preparados con profesionalidade e entrega.

Con ‘A provincia que sabe’ a Deputación da Coruña expón tamén a cociña de grandes restaurantes da provincia, procedentes dos diferentes xeodestinos, como é o caso de Pementa Rosa; Restaurante Balarés; As Garzas e Terra (Costa da Morte); Casa Barqueiro e A Maceta (Terras de Santiago); A Artesa da Moza Crecha e Nado (As Mariñas); O Secadeiro de Outes e A Muradana de Muros (Muros – Noia); Sinxelo Ferrol (Ferrolterra); Gastrolab Arousa (Barbanza) ou Casa Alongos de Melide e Casa Nené (Ulla – Tambre – Mandeo), entre outros.

Esa é, en definitiva, a aposta da Deputación da Coruña: exhibir os sabores e saberes da provincia en espazos de referencia, poñendo en valor o traballo dos produtores agroalimentarios locais, os cociñeiros e cociñeiras de restaurantes dos oito xeodestinos, e tamén de entidades e asociacións locais gastronómicas e/o turísticas que velan polos intereses do noso territorio.

\"\" \"\"

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.