Fideuá con ostra de galo celta en La Teresa

fideuá con ostra de galo celta de la teresa

\"@JuanEAT_o,
@JuanEAT_o, comendo en La Teresa. Foto: Iván Barreiro
[siteorigin_widget class=\”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget\”][/siteorigin_widget]

DATOS

Lugar:

Capitán Troncoso, 12– A Coruña

Prato:

‘Fideuá con ostra de Galo Celta,
cogomelos e allonesa de verza eco

Prezo:

30 € (para compartir)

[siteorigin_widget class=\”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget\”][/siteorigin_widget]

Nesta aventura gastronómica pola Coruña, un punto de partida que dá moito xogo é a praza de María Pita. Percorrendo as rúas que chegan a ela, podemos gozar dunha ampla variedade de ofertas gastronómicas e nunha destas rúas, no número 12 da Capitán Troncoso, destaca o restaurante La Teresa, un pequeno e reformado local no que a apostan por produtos locais e de proximidade.

Na miña visita puiden probar unha ‘Fideuá de ostra de Galo Celta, cogomelos e allonesa de verza eco’, un prato cunha colorida presentación que fai que entre polos ollos antes de dar o primeiro bocado.

A allonesa ten un sabor suave, penso que afeita para todos os padais; e o shitake -que foi o cogomelo escollido nesta ocasión pola temporada na que estamos- xa coñecido pola súa carnosidade e sabor, estaba ben rico (Por certo, Andrea, o cociñeiro, comentoume que noutras épocas poderemos probar esta fideuá con outros cogomelos, como a ‘Cantarela’ ou a ‘Lingua de vaca’).

Pero a estrela desta proposta de La Teresa é, sen dúbida, a ostra de Galo Celta. E, non, non estamos falando dun molusco. A ostra é unha parte do galo, que hai anos se descartaba, pero que agora se descubriu a súa exquisitez. É unha peza de carne única, situada pola zona da coxa desta ave, de sabor intenso e textura suave e substanciosa, que mercan do proxecto ecolóxico que lidera David Sueiro. Unha delicia!

En definitiva, esta proposta de La Teresa é perfecta para compartir entre dúas persoas ou máis, aínda que eu non me puiden resistir e papeina eu soíño toda toda!

[siteorigin_widget class=\”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget\”][/siteorigin_widget]

Por Patricia Dopazo de Gente que cuenta

\"O
O cociñeiro Andrea Fantini e o propietario Diego Lis de La Teresa. Foto: Iván Barreiro

Foi a miña bisavoa, Luisa, quen me ensinou a valorar a cociña, a gastronomía e a vida. Todos os meus recordos dela están cheos de amor e cariño especial. Débolle boa parte do que son. Cociñaba coma un anxo, o que é agora e acompáñame a onde vou.

Nunca máis comín nada que se parecera ao que ela facía coas súas mans aderezadas con anos de traballo e experiencias. Na pequena cociña, do que era o noso restaurante familiar, intentaba ensinarlle a unha bisneta inqueda que estaba máis pendente de idear a trasnada que despois faría cos seus amigos que de escoitala.

Lembro que ela me dixo unha vez cando me neguei a pelar unhas cebolas coa escusa que non sabía e que non era cociñeira: “non nacemos aprendidos, tes que ter paciencia e poñer moito corazón no que fagas. Con cariño e tempo todo é posible”. Así aprendín a non ter medo, a buscar sempre o si.

A miña bisavoa ensinoume que cociñar, como calquera cousa que emprendas,  require esforzo pero tamén, corazón. Unha perspectiva diferente da vida, baseada no amor que inxectas no que estas a realizar. Todo o que fago no meu día a día vai con toda a miña esencia persoal. Non podería facelo doutro xeito e co seu recordo no corazón.

Fun varias veces a gozar da gastronomía e do espazo que ofrece La Teresa. Cando un sitio transmite, séntese e non se esquece. Non podo recomendar algo no que non creo, nin escribir sobre algo que non estea relacionado cos meus principios. La Teresa é algo máis que un recuncho gastronómico entre os moitos establecementos que ten a Coruña. Convídote a descubrilo a través desta entrevista a Diego Lis, propietario, e anímote a que probes a súa gastronomía pasando un momento agradable que culminará, case seguro,  cun sorriso agradable no teu rostro.

Por que La Teresa?

O local era da miña avoa. Despois de estar en mans doutras persoas durante bastante tempo quedou baleiro. Foi entón, no 2015, cando o meu irmán pequeno, Roi, e mais eu decidimos poñer en marcha este proxecto e chamalo La Teresa en homenaxe a ela. Morreu en xaneiro con 101 anos e ata mediados de decembro era habitual vela por aquí comendo.

Que vos caracteriza?

Antes ofertabamos hamburguesas, nachos, fingers de polo… pero fai cinco anos entrou a traballar connosco Andrea Fantini e foi unha grande sorte atopalo. El cambiouno todo. Grazas á súa experiencia, empezou a crear novos pratos.

Hoxe somos un pequeno local con cociña local e de tempada. Somos cinco traballadores no equipo e temos capacidade para 30 comensais. Intentamos facer as cousas ben con produtos de calidade e unha cociña boa, deliciosa e saudable. Non temos frixideira nin microondas. Todo está feito a lume, forno e leña con produtos locais.

Cremos nunha cociña dinámica que evoluciona e é a liña que queremos seguir. Temporalidade e proximidade. E tamén familiaridade e honestidade. Intentamos que a clientela sinta que está como na súa casa.

Como é a vosa carta?

É unha carta pequena, pensada para compartir. Pensamos que pouco e bo é mellor que dar moitas alternativas. O que non pode faltar nela é o peixe que intentamos conseguir da lonxa da Coruña ou da zona da Costa da Morte. Tamén carne de matadoiros próximos e, se pode ser ecolóxica, mellor. O mesmo con verduras e froitas.

O noso horario é de xoves a domingo. Máis ou menos coñecemos o número de comensais que imos ter en función de premisas como o tempo, os eventos… Así compramos e preparamos sen excedentes.

Como é a vosa carta de viños?

Temos viños comerciais porque este lugar está moi ligado a Estrella Galicia. Ofrecemos cervexa e moitos dos viños que reparte a empresa forman parte da nosa carta. Tamén temos pequenas adegas e apostamos por proxectos interesantes.

Fálanos un pouco do concepto de cociña aberta…

Ten dous sentidos, pero ao final, a cociña ve o que pasa na sala e á hora de traballar é interesante saber como vai cada mesa. Isto axúdanos e non nos preocupa que a xente vexa o que está a pasar. Somos bastante transparentes, creo que mantemos uns estándares de calidade interesantes onde intentamos que a limpeza sexa imprescindible.

Cal é a vosa preparación favorita?

Difícil, temos pratos que levan uns anos con nós e que o público nos impide quitar. A ‘Ensalada de raia en escabeche’ e a ‘Flor de alcachofa carbonara’ son dúas delas.

Onde vos gustaría estar  en cinco anos?

Aquí levamos nove e pasamos por diferentes etapas. En abril do ano pasado demos un cambio ao local. Levamos a cabo unha reforma importante, ampliando a cociña e modificamos a sala. Espero seguir medrando e lograr o recoñecemento na cidade.

\"\"
Fideuá con ostra de galo celta de La Teresa. Foto: Iván Barreiro

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.