Pizza Reino das 2 Sicilias e Pasta Carbonara sen glute en Sicilia in Bocca

\"\"
@JuanEAT_o, gozándoo moito en Sicilia in Bocca. Foto: Iván Barreiro
[siteorigin_widget class=\”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget\”][/siteorigin_widget]

DATOS

Lugar:
Rúa Juana de Vega, 17 – A Coruña

Prato:
Pizza Reino das 2 Silicias sen glute
e pasta Carbonara sen glute

Prezo:
25 e 19,50 €

[siteorigin_widget class=\”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget\”][/siteorigin_widget]

Despois de case 8 anos probando pratos con Pincha, por primeira vez puiden tomar unhas elaboracións de pasta e pizza sen glute. E teño que dicir que estaban boísimas! Foi na miña visita ao restaurante Sicilia in Bocca na Coruña, onde desde hai ano e medio ofrecen aos seus comensais unha carta apta para persoas celíacas. Unha aposta que me parece moi interesante porque a hostalaría debería adaptarse cada vez máis ás necesidades da clientela. Seguro que todos coñecedes a alguén que ten esta doenza e que máis dunha vez tivo problemas á hora de comer fóra de casa.

Enfronteime aos pratos sen glute con medo a que o seu sabor me decepcionara. Obviamente as persoas que non somos celíacas non estamos acostumadas a certas texturas, pero teño que admitir que tanto a pasta como a masa da pizza estaban de cocción no seu punto!

E que dicir do resto dos ingredientes! A pasta Carbonara leva xema de ovo, guanciale (que é unha carne típica italiana preparada a partir de papada ou fazulas de porco) e queixo parmesano. Unha delicia! E a Reino das 2 Sicilias é unha réplica sen glute da proposta coa que gañaron o premio á mellor pizza de Galicia e segunda de España no Salón Gourmets de Madrid 2023. Leva unha base de tomate cherry amarelo, mozzarella, burrata, xamón serrano, crocrante de parmesano, po de café e mel. Aos ollos é moi colorida e diferente. E a mestura de sabores é impresionante. Quizais o xamón sexa o que destaque sobre os demais, pero combinado con ese punto doce da mel e ese sutil toque que lle dá o po de café resulta máis que saboroso! Unha pizza digna merecedora de ambos premios, tamén na súa versión apta para persoas celíacas.

[siteorigin_widget class=\”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget\”][/siteorigin_widget]

Por Rebeca Munín

\"\"
Antonino Bartolotta, encargado de cociña en Sicilia in Bocca Coruña, e Larissa Ferreira, encargada de sala. Foto: Iván Barreiro

As persoas celíacas que viven ou visitan A Coruña teñen a sorte de contar cun local onde probar unhas boísimas pizzas e pastas italianas sen que corra ningún tipo de risco a súa saúde. E iso non é nada doado de atopar! Falamos de Sicilia in Bocca, un restaurante que abriu as súas portas na cidade herculina no ano 2022 e no que pouco a pouco van aumentando as propostas da súa carta sen glute. A última incorporación é a pizza Reino das 2 Sicilias, que foi premiada como a mellor de Galicia e a segunda de España no Salón Gourmets de Madrid do ano 2023. Cóntannolo Antonino Bartolotta, xefe de cociña, e Larissa Ferreira, responsable de sala.

Na vosa carta sen glute xa atopabamos varias pizzas, pero agora tendes unha incorporación moi especial…

Larissa: Si, tivemos a idea de engadir a pizza Reino das 2 Sicilias, coa que gañamos os premios de mellor pizza de Galicia a e segunda de España, á nosa carta sen glute, porque é a pizza que máis vendemos e sempre estamos intentando buscar a maneira de agradar á nosa clientela. Levamos un ano e medio coa carta sen glute. Pouco a pouco imos introducindo máis opcións, para que non haxa moita diferencia coa carta que non é apta para persoas celíacas. Temos moita clientela celíaca que está moi contenta por poder probar estes pratos.

Antonino: Trátase dunha creación do noso pizzeiro, Víctor, que combina produtos de Sicilia e de Galicia. Leva unha base de tomate cherry amarelo, mozzarella, burrata, xamón serrano, crocrante de parmesano, po de café e mel. Cando recibimos os premios, o xurado destacou a explosión de sabores que ten. Para eles era unha combinación excelente.

Que máis opcións podemos atopar na vosa carta sen glute?

Antonino: Dentro da nosa oferta sen glute, funciona moi ben a pasta Carbonara. É un dos pratos que máis vendemos. Entre as pizzas, piden moito a Diavola -con salsa de tomate, mozzarella, spianata calabrese (salami picante), nduja (sobrasada picante)- e a Romana -con salsa de tomate, mozzarella, xamón cocido e cogomelos frescos.

Como garantides que non haxa contaminación cruzada?

Antonino: Porque temos unha cociña para os pratos sen glute completamente separada da outra. En canto chegan os ingredientes que son para a carta libre de glute ao local, pasámolos directamente a esa cociña e alí se quedan. Así evitamos totalmente a contaminación. É algo que agradecen moito as persoas celíacas, porque hai locais nos que lles ofrecen este tipo de pratos, pero non lles dan a garantía de que sexan cen por cen sen glute. Nós temos o selo da Asociación de Persoas Celíacas de Galicia (ACEGA).

Ademais acabamos de cambiar a masa das pizzas sen glute e agora é máis saborosa que a que tiñamos ao principio!

Por que quixestes apostar por este tipo de cociña apta para persoas celíacas?

Antonino: Para dar unha resposta á clientela que nos preguntaba se tiñamos cociña sen glute. O local é grande e podiamos facer unha cociña á parte, así que aproveitamos a oportunidade para sacar a carta apta para elas.

Larissa: Temos moita clientela que vén comer en grupos e neses grupos moitas veces hai dúas ou tres persoas celíacas. E encántalles que teñamos a mesma pizza con e sen glute. Tamén nos pasa con moitas parellas, que unha persoa é celíaca e outra non. Saen de aquí contentísimas por poder comer o mesmo.

Ademais da oferta sen glute, que é o que máis destacades do resto da carta de Sicilia in Bocca?

Larissa: O que máis piden é a pasta Carbonara, o Fettuccine Funghi Porcini… Como novidades destacaría a pizza Omaggio a Maradona, que leva base de crema caponatta, queixo provola, picaña, maionesa de allo artesanal e marmelada de framboesa.

Antonino: Outra novidade que temos é o Rissotto Bronte, con arroz de risotto, lagostino flambeado ao ron, bisque de marisco, pesto de pistacho, tomate cherry e granola de pistacho.

Larissa: Como entrante destaca a Caponata Siciliana, un pisto de verduras frío, moi diferente, típico siciliano, que podes tomar só aquí.

“O xurado que premiou a pizza Reino das 2 Sicilias como a mellor de Galicia e a segunda de España destacou a súa explosión de sabores”

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.